Pentru agenții economici din Moldova cotele de export către UE pot fi majorate


Uniunea Europeană examinează posibilitatea creșterii cotelor pentru agenții economici din Republica Moldova de a furniza mai multe mărfuri pe piețele europene. Cu o asemenea declarație la Geneva a venit comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, în adresarea sa ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulyanovskiy.

În special, comisarul european a menționat că sarcina principală pentru Moldova este de a aduce legislația comercială în conformitate cu cerințele și acordurile internaționale cu Organizația Mondială a Comerțului. În plus, Cecilia Malmström a invitat țara noastră, împreună cu Ucraina și Georgia, să participe la reuniunea programată pentru luna septembrie a acestui an. Subiectul acestei reuniuni va fi o evaluare a gradului de punere în aplicare a Acordului privind zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare cu UE desemnată de aceste state.

Tudor Ulyanovski a subliniat că dezvoltarea climatului investițional în Republica Moldova va fi posibilă numai prin diversificarea exporturilor, consolidarea economiei naționale și liberalizarea comerțului. La rândul său, aceasta va activiza dialogul politic dintre Moldova și UE și va apropia țara noastră de standardele și valorile europene.

0

283

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org