Pentru a-și iniția o afacere, tinerii agricultori din Moldova vor primi subvenții în avans


Tinerii antreprenori din sectorul agricol vor putea să utilizeze subvenții pentru a-și deschide afacerea în avans. Fondurile vor fi alocate de Fondul Național pentru Dezvoltare Agricolă și Rurală. Rezoluția corespunzătoare a fost publicată astăzi, 1 iunie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În acest an, bugetul programului de finanțare pentru tinerii agricultori este de 45 de milioane de lei. Baza pentru furnizarea plăților în avans vor fi proiectele de investiții, care vor fi prezentate de către întreprinzători.

Agricultorii au dreptul să utilizeze sprijinul financiar o singură dată. Valoarea maximă a subvențiilor este de 650 mii lei. Fondurile vor fi puse la dispoziția tinerilor fermieri în două etape: prima tranșă (75%), se va face după semnarea contractului privind finanțarea, iar a doua tranșă (25%) - va fi transferată după deschiderea afacerii. Termenul limită de finanțare nu trebuie să depășească 2 ani.

Prin acest program de finanțare în Republica Moldova se intenționează crearea a peste 300 de întreprinderi agricole și peste 500 de noi locuri de muncă în zonele rurale. Anual, Fondul Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Zonelor Rurale planifică alocarea a peste 5% din bugetul total pentru implementarea sistemului de subvenții în avans.

0

437

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org