Pentru potențialii investitorii din regiunea transnistreană se pregătesc "garanții fără precedent"


Ministerul Economiei și Dezvoltării din Transnistria a propus un nou proiect de lege „Cu privire la activitatea de investiții în regiunea Transnistreană“, conform căruia investitorilor le vor fi furnizate „garanții fără precedent“ și susținerea statului. Prezentarea proiectului de lege a avut loc marți, pe 22 august. Potrivit președintelui Guvernului regiunii nerecunoscute, Alexandru Martynov, numai datorită legislației moderne și eficiente privind investițiile în regiune va fi posibilă atragerea investițiilor străine.

După cum a subliniat Martynov, statutul regiunii nerecunoscute afectează în mod negativ activitățile de atragere a investițiilor în Transnistria, deoarece există un nivel sporit al riscurilor pentru investiții. Prin urmare, autoritățile din Transnistria ar trebui să depună toate eforturile pentru a crea garanții suplimentare pentru potențialii investitori în vederea reducerii acestor riscuri și obținerii unei rentabilități mai mari a capitalului lor.

Astfel, noul proiect de lege impune încheierea unui acord între stat și potențialii investitori. Documentul nu va necesita doar măsuri suplimentare de stimulare, ci și garanții și referințe separate pentru investitori. În special, aceasta se referă la reducerea impozitelor și a cotelor de impozitare, scutirea de plata impozitelor și a taxelor vamale. Ca un stimulent suplimentar autoritățile regiunii nerecunoscute vor oferi tarife preferențiale pentru stabilirea taxelor sociale unificate, anumite prestații la plata pentru terenurile agricole, diferite subvenții de stat.

Totodată ministrul dezvoltării economice, Serghei Obolonik, a menționat, că la încheierea acordurilor de sprijin guvernamental vor participa atât investitorii, cât și guvernul transnistrean, iar în documentele se vor specifica condițiile și obligațiile tuturor părților implicate, necesare pentru a efectua activitatea comună de investiții. În viitorul apropiat, proiectul de lege va fi audiat în guvernul Transnistriei, după care urmează să fie adoptat de Consiliul Suprem al Regiunii.

0

181

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org