Veniturile fondului social au depășit cheltuielile acestuia cu peste 547 milioane de lei


Pentru primele șase luni ale anului 2018, veniturile bugetare ale Fondului de Asigurări Sociale de Stat au fost de 9,98 miliarde lei sau 594 milioane de dolari. Această cifră este echivalentă cu 51,7% din prognoza veniturilor totale pentru acest an. Creșterea încasărilor față de aceeași perioadă a anului precedent s-a ridicat la 10,9%, respectiv 986,6 mil. lei.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, peste 65% din venituri au fost asigurate prin contribuții obligatorii de asigurări sociale, în sumă de 6,291 miliarde lei, marcând o creștere de 13,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

A fost înregistrată și o creștere cu 203,4 milioane lei a transferurilor de la bugetul de stat, care a ajuns în cele din urmă la 3,662 miliarde lei. Din această sumă, 2,662 miliardesunt  destinate plăților sociale și a beneficiilor finanțate de către stat, iar restul de un miliard de lei vor fi cheltuite pentru acoperirea deficitului Fondului Social, care este de așteptat în acest an să ajungă la 1,32 miliarde de lei.

În același timp, cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de la începutul acestui an s-au ridicat la 9,433 miliarde lei, fiind în creștere cu 8,3%.

În acest stadiu, Casa Națională de Asigurări Sociale notează că departamentul își îndeplinește integral obligațiile financiare față de beneficiari, efectuând toate tipurile de plăți sociale.

0

108

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org