Veniturile companiilor de asigurări din Moldova de la începutul acestui an au scăzut cu mai mult de 10%. Care sunt motivele?


În primele nouă luni ale acestui an, valoarea veniturilor companiilor de asigurări și a brokerilor din Republica Moldova a scăzut cu 10,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele relevante au fost furnizate de Biroul Național de Statistică.

Potrivit rezultatelor activității de la începutul anului curent, veniturile companiilor de asigurări au depășit 1,5 miliarde de lei. În același timp, se înregistrează o reducere a cheltuielilor, care în perioada ianuarie-septembrie 2018 sa ridicat la 1,1 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 5,7% mai mult decât în ​​perioada precedentă de raportare. Cea mai mare parte a cheltuielilor asiguratorilor s-a datorat plății despăgubirilor pentru evenimentele asigurate de răspundere civilă auto, asigurări CASCO și alte cazuri.

Valoarea totală a fondurilor plătite pentru asigurări în primele nouă luni ale acestui an a fost de 421 milioane de lei. În comparație cu volumul plăților în aceeași perioadă a anului trecut, această cifră a fost mai mare cu 25,1%.

0

122

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org