Doi acționari ai BC ”FinComBank” au fost sancționați de Banca Națională. Care sunt motivele?


Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis să impună sancțiuni cu plata unei amenzi la doi proprietari direcți ai acțiunilor din capitalul băncii comerciale "FinComBank" S.A. Este vorba despre "Biotex Com" SRL (6.82%) și "Avicomagro" SRL (6.82%).

Motivul impunerii sancțiunilor a fost furnizarea de informații și documente insuficiente solicitate de Banca Națională a Moldovei pentru îndeplinirea obligațiilor sale de supraveghere și evaluare a calității acționarilor. Prevederile corespunzătoare sunt prevăzute în Legea cu privire la activitatea bancară, precum și în Regulamentul nr. 127 din 27 iunie 2013 privind dreptul de proprietate asupra acțiunilor în capitalul social al băncilor.

Valoarea amenzii aplicate este de 1% din valoarea acțiunilor deținute de acționarii desemnați. Fondurile strânse după plata amenzii vor fi transferate la bugetul de stat.

Conform reglementării autorității de reglementare, "Biotex Com" SRL a fost amendată cu 89 758 lei, iar "Avicomagro" SRL - 89 740 lei.

După cum s-a menționat în Banca Națională, banca comercială "FinComBank" funcționează într-un mod normal și oferă o gamă completă de servicii financiare, inclusiv operațiuni privind depozitele, creditele și tranzacțiile de decontare.

0

171

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org