Două bănci din Turcia și-au exprimat dorința de a-și deschide reprezentanțele în Republica Moldova


În mun. Chișinăul vor fi deschide sucursalele a două bănci turcești - Ziraat Bankası A.Ș. și Halk Bankası A.Ș. Declarația respectivă a fost făcută de președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, care se află în aceste zile în vizită oficială în Republica Moldova.

În special, președintele turc a menționat că Banca Ziraat și Halk Bankasi sunt bănci cu capital de stat. Iar reprezentanții lor au sosit deja în Moldova pentru a identifica oportunitățile și perspectivele de deschidere a filialelor în Republica Moldova. Dacă activitatea sa va avea succes, în opinia președintelui Turciei, populația moldovenească va primi acces la servicii financiare mai bune și mai transparente.

La rândul său, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat că o astfel de decizie din partea turcă ar putea fi o investiție semnificativă în sectorul bancar al țării noastre.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi, cunoscută sub denumirea de Ziraat Bankası (Banca Agricolă a Republicii Turcia), este o bancă de stat înființată în anul 1863, care ocupă locul doi după Garanti Bankası în termeni de active în dolari SUA.

Halk Bansı a fost înființată în 1933, în timp ce serviciile financiare ale acestei bănci au devenit accesibile publicului din 1938. După 1950, Halk Bansı a primit autorizația de a deschide direct sucursalele sale și de a oferi servicii de creditare rețelei largi de clienți. Astăzi, această instituție de credit este a șaptea bancă cea mai mare din Turcia din punct de vedere al volumului de active.

0

143

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org