BERD și UE vor oferi 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova, Ucraina și Georgia


Întreprinderile mici și mijlocii din Moldova, Ucraina și Georgia vor primi o suplimentare de 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Uniunea Europeană. Finanțarea va fi asigurată prin linii de credit, iar 58,3 milioane de euro – sub formă de subvenții și granturi. În prima fază a programului de finanțare pentru IMM-uri, se acordă sprijin pentru 380 de milioane de euro și subvenții în valoare totală de 19,4 milioane de euro.

Linia de credit EU4Business-BERD – este un program comun al BERD și UE, prin care până in prezent mai mult de 100 de companii din Georgia au beneficiat de finanțare în valoare totală de 60 de milioane de euro. Proiectele care participă la linia de credit desemnată sunt direcționate către diferite sectoare ale economiei. Astfel, companiile au putut beneficia de sprijin financiar și tehnic de la o echipă de experți internaționali.

În prezent, linia de credit EU4Business-BERD este disponibilă și pentru antreprenorii din Moldova, este planificată și lansarea acesteia în Ucraina. Obiectivul programului este de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii să intre pe piața europeană prin intermediul acordurilor de comerț liber.

Săptămâna trecută capitala Georgiei Tbilisi a găzduit o conferință cu participarea reprezentanților Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Corporației Financiare Internaționale. Reprezentanți ai companiilor și asociațiilor de afaceri din trei țări de asemenea au participat la acest eveniment. Subiectul discuțiilor a fost evaluarea progreselor înregistrate și identificarea unor perspective suplimentare pentru implementarea programului EU4Business-BERD

0

252

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org