BERD a numit un nou director regional pentru Moldova


 Începând cu 1 noiembrie, noul director general al BERD în țările din Caucaz și Europa de Est, inclusiv în Moldova, va fi Matteo Patrone. Mesajul a fost publicat pe site-ul oficial al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Grupul țărilor din Europa de Est și din Caucaz include Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Moldova. Investiția totală a BERD în economiile țărilor din regiunea desemnată a fost de aproximativ 24 de miliarde de euro.

Matteo Patrone îl va înlocui pe Francis Malizh, care a servit în calitate de director general al BERD în această regiune din anul 2014. Acum a fost numit director general pentru sectorul instituțiilor financiare la sediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Londra.

Așa cum a remarcat Matteo Patrone, în noua sa poziție este gata să continue activitatea predecesorilor săi, care au făcut progrese impresionante în țările desemnate. În același timp, expertul internațional a numit crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea și extinderea comună a echipelor ca o prioritate în activitățile lor. În același timp, se propune continuarea eforturilor de creștere a competitivității economiilor locale în contextul integrării lor consecvente în zona euro.

Matteo Patrone și-a început activitatea la BERD în 2008 și a condus departamentul de investiții corporative. În 2012, a condus biroul BERD din Serbia, iar din 2015 a fost director regional al BERD în Bulgaria și România.

0

131

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org