BERD și-a revizuit previziunile publicate anterior în ceea ce ține de creșterea economică în Republica Moldova


După Fondul Monetar Internațional, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare de asemenea și-a revizuit previziunile publicate anterior în ceea ce ține de creșterea economică a țării noastre spre direcție pozitivă.

Potrivit agenției „Infotag“, în cadrul revizuirii perspectivelor economice de rang regional din luna mai (Regional Economic Prospects), instituția financiară internațională a citat date, conform cărora în Republica Moldova este așteptată o creștere a PIB-ului cu 3% în anul 2017. Trebuie de remarcat faptul că, în noiembrie 2016 previziunile BERD referitor acestui indice nu depăleau pragul de 2,5%.

Pentru anul următor experții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare prognozează pentru Republica Moldova o creștere economică de 3,5%.

Reamintim că, în luna aprilie a acestui an Fondul Monetar Internațional a revizuit, de asemenea, previziunile pentru creșterea PIB-ului țării noastre. Conform noului indice proiectat pentru anul 2017, creșterea economică în Moldova va constitui circa 4,5% (anterior această cifră nu depășea 3%), iar pentru anul 2018 – 3,7% (în loc de 3,6%, așa cum s-a menționat anterior). Previziuni similare au fost prezentate și de Ministerul Economiei al Republicii Moldova.

În același timp, Biroul Național de Statistică a prezentat datele preliminare, care arată o creștere clară a PIB-ului Republicii Moldova, înregistrat pentru anul 2016 – cu 4,1%, ceea ce este echivalent cu 134.476 miliarde de lei.

0

94

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org