BERD își păstrează prognozele privind creșterea economiei Republicii Modova


Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și-a păstrat prognozele pentru creșterea economică a Republicii Moldova în 2018 la nivelul de 3,5%. Pentru anul 2019, experții internaționali prevăd creșterea PIB-ului țării cu 4%.

Datele relevante au fost publicate de BERD în Studiul privind perspectivele economice regionale din luna mai - «Regional Economic Prospects».

Conform datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, în anul 2017 produsul intern brut în Republica Moldova a crescut cu 4,5%. În termeni monetari, aceasta reprezintă suma de circa 150,369 miliarde lei.

Reamintim că, la începutul lunii mai, guvernul Republicii Moldova și-a corectat prognozele creșterii economice pentru anul 2018 de la 3% la 3,8%. Datele au fost coordonate cu indicii experților Fondului Monetar Internațional. Este de așteptat ca în acest an exprimarea nominală a produsului intern brut al Republicii Moldova să atingă nivelul de 163 miliarde lei, iar în 2019 - să depășească 178 miliarde de lei.

În același timp, trebuie de remarcat faptul că, în elaborarea Legii bugetului de stat pentru anul 2018, Guvernul Republicii Moldova a prognozat o creștere economică de 3%. Totodată, rămâne valabil potențialul de atingere a ratelor mai mari de creștere a PIB-ului. 

0

142

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org