Dezvoltarea economică a Republicii Moldova va fi asigurată în detrimentul fondurilor BERD


Pe calea reformării și asigurării dezvoltării economice durabile, Republica Moldova va primi sprijin din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Marți, 19 iunie, despre aceasta a declarat președintele BERD, Suma Chakrabarti la întâlnirea de la Londra cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Tudor Ulyanovski.

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare a declarat că, strategiile prioritare ale organizației financiare internaționale în ceea ce privește Republica Moldova pentru perioada anilor 2017-2020 sunt: ​​restructurarea sectorului bancar, acordarea sprijinului pentru întreprinderile private, asigurarea securității energetice a țării și îmbunătățirea infrastructurii. De asemenea, expertul internațional a evaluat pozitiv măsurile luate de conducerea țării pentru asigurarea stabilității sistemului bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri și asigurarea condițiilor necesare pentru investitorii străini din țară.

Șeful MAEIE al Republicii Moldova, la rândul său, a remarcat că astăzi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este unul dintre partenerii cheie în dezvoltarea țării noastre. În special, Tudor Ulyanovski a mulțumit BERD pentru asistență în implementarea finanțării proiectelor în sectorul privat din Moldova, precum și sprijinul de consultanță în desfășurarea politicii care vizează asigurarea transparenței în sectorul bancar și îmbunătățirea climatului de afaceri din țară.

Referință: În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a inițiat 10 proiecte de investiții în Republica Moldova. Volumul investițiilor a atins un nivel record de 131 milioane de euro, în timp ce valoarea totală a investițiilor de la începutul cooperării dintre țara noastră și organizația financiară internațională a depășit 1,1 miliarde de euro.

0

195

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org