Experții Băncii Mondiale: dezvoltarea afacerilor în Moldova devine tot mai dificilă


După rezultatele anului 2018, în clasamentul ”Doing Business” al Băncii Mondiale, Republica Moldova s-a clasat pe locul 47 din 190 de țări ale lumii, scăzând trei poziții.

Deteriorarea pozițiilor de rating se observă în șapte din cele zece grupe de indicatori, în timp ce îmbunătățirea este înregistrată doar în una.

 Potrivit experților Băncii Mondiale, în anul curent în Moldova procedura de eliberare a autorizațiilor de construire a devenit mai complicată - conform acestui indicator, țara noastră a ocupat locul 172, înrăutățind performanța sa față de anul trecut cu 7 poziții. Următoarele sectoare se referă la: conectarea la sistemele de alimentare cu energie electrică - poziția 81 (-1), înregistrarea proprietății - poziția 22 (-2), împrumuturi bancare - poziția 44 (-2), plata impozitelor - poziția 35 (-3), asigurarea contractelor - locul 69 (-7), obținerea autorizației de insolvență - poziția 68 (-3).

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Republica Moldova în ceea ce privește "Înregistrarea întreprinderilor" - în conformitate cu acest indicator, țara noastră și-a îmbunătățit poziția în clasament, ocupând locul 14.

Liderul evaluării Doing Business a Băncii Mondiale este Noua Zeelandă. Iar ultimele poziții - locul 189 și locul 190 - au luat Eritreea și Somalia. Țările învecinate Ucraina și România au ocupat locurile 71 și respectiv 52 în clasament.

0

164

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org