CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10091$
Etherium
189.6$

UE și-a exprimat disponibilitatea să continue să acorde asistență financiară Republicii Moldova

Miercuri, 17 iulie, ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, s-a întâlnit cu Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Mihalko. În cadrul reuniunii a fost discutată problema continuării asistenței macrofinanciare a UE pentru Republica Moldova, necesară pentru susținerea programelor bugetare.

În primul rând, Natalia Gavriliță i-a mulțumit lui Peter Mikhalko pentru sprijinul acordat în mod permanent țării noastre de către Uniunea Europeană. De asemenea, cuvintele de recunoștință au atins o problemă atât de importantă precum eliberarea asistenței macrofinanciare și programele lansate anterior pentru susținerea bugetului.

La rândul său, reprezentantul Uniunii Europene în Moldova, Peter Mihalko, a declarat că, în zilele următoare, un grant de 14,5 milioane de euro va fi transferat Republicii Moldova ca prima tranșă la programele de sprijin bugetar.

În același timp, se remarcă faptul că costul unei tranșe complete de asistență macrofinanciară din partea UE depășește 45 de milioane de euro. În plus, Peter Mikhalko a subliniat că este posibil să se negocieze cu privire la suma și perioada de transfer a fiecărei tranșe ulterioare. Totodată, Republica Moldova beneficiază de cel mai mare sprijin financiar din partea țărilor din regiunea europeană pe cap de locuitor.

De asemenea, în cadrul discuțiilor bilaterale, au fost discutate principalele subiecte ale conferinței programate pentru luna septembrie a acestui an, și prioritățile guvernului moldovean într-o astfel de direcție precum sprijinul financiar extern.

30
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe