Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Încă 18 proiecte au fost aprobate pentru finanțare în cadrul programului "PARE 1 + 1"

Vineri, 3 august, 18 întreprinderi au semnat contracte de finanțare pentru proiecte prin intermediul Programei de atragere de fonduri în economie «PARE 1 + 1" , inițiat de Organizația pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Valoarea totală a finanțării pentru aceste proiecte va fi de 4,5 milioane de lei. Conform estimărilor preliminare, acestea vor atrage investiții în economie mai mult de 11,4 milioane de lei și vor contribui la crearea de 49 de noi locuri de muncă.

13 dintre proiectele aprobate vor fi dezvoltate în sectorul agricol, două societăți - în sectorul de servicii, iar 3 companii vor lucra în industria alimentară, în producția celulelor pentru animale si producția brichetelor. De asemenea, reprezentanții ODIMM au remarcat faptul că numai unul dintre beneficiarii de afaceri este originar din municipiul Chișinău, restul de 17 își vor dezvolta afacerile în 13 regiuni ale Republicii Moldova.

Un proiect este start-up, restul 17 sunt în stadiul de dezvoltare. Beneficiarii de finanțare în cadrul programului «PARE 1 + 1" vor investi din fondurile primite din 8 țări, inclusiv Rusia, Israel, România, Grecia, Portugalia, SUA și Spania.

De la începutul anului, prin intermediul programului «PARE 1 + 1" finanțare au primit 92 proiecte de afaceri. Valoarea totală a subvențiilor s-a ridicat la 22.13 milioane de lei, în timp ce în economia țării au fost atrase investiții în valoare de peste 58.33 milioane de lei.

Reamintim, că programul de atragere a investițiilor în economia Republicii Moldova «PARE 1 + 1" este proiectat pentru lucrătorii migranți și rudele de gradul întâi ale acestora, care sunt dispuși să deschidă și să-și dezvolte afacerile în țară, contribuind astfel la dezvoltarea economiei naționale. Programul evoluează din 2011 și este bazat pe principiul 1 + 1: pentru fiecare leu investit din fondurile trimise acasă de către lucrătorii migranți, beneficiarii primesc un leu în formă de grant, dar nu mai mult de 250 de mii de lei.

683
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe