Încă 33,2% din acțiunile Victoriabank vor fi cumpărate de BERD și Banca Transilvania


Oferta de cumpărare a 8,3 milioane de acțiuni ale BC «Victoriabank», primită din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Transilvania din România, a fost aprobată de către Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Tranzacția va fi efectuată prin VB Investment Holding. Numărul de acțiuni indicat reprezintă 33,2% din capitalul total al Victoriabank, prin urmare Banca Transilvania și BERD vor căpăta control total asupra băncii din Moldova.

Valoarea totală a tranzacției depășește 650 milioane lei, valoarea fiecărei acțiuni fiind de 78,2 lei. În special, pe site-ul oficial al Comisiei Naționale a Pieței Financiare se notează, că oferta de a cumpăra 33,2% din acțiunile BC ”Victoriabank” este valabilă timp de 70 de zile de la data publicării.

Până în prezent, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare dețin în comun o miză de 66,7% în capitalul «Victoriabank», care aparține VB Investment Holding. Pe baza acestui factor instituțiile date și-au exprimat intenția de a prelua controlul deplin asupra băncii moldovenești.

Reamintim că la mijlocul lunii ianuarie 2018, Banca Transilvania a cumpărat 39% din acțiunile BC "Victoriabank", care aparțineau companiei cipriote offshore Insidown LTD. Ca urmare a tranzacției, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Transilvania au primit statutul de acționar majoritar al Victoriabank. În același timp, băncii comerciale "Victoriabank" nu i-a fost ridicat încă regimul special de supraveghere, instituit de Banca Națională a Moldovei în iunie 2015.

0

273

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org