Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Încă 33 de proiecte în valoare totală de 6,6 milioane de lei vor primi finanțare în cadrul programului «PARE 1 + 1"

Miercuri, 15 martie Comitetul de supraveghere a programului de atragere a banilor în economia Moldovei ” PARE 1 + 1” a aprobat pentru finanțare încă 33 de proiecte, în valoare totală de 6,6 milioane de lei. După cum s-a afirmat de către reprezentanții Ministerului Economiei, odată cu imolimentarea cu succes a acestor proiecte în economia țării este așteptată atragerea a mai mult de 19 milioane de lei (inclusiv fondurile investite de către beneficiari). În același timp vor fi create aproximativ 100 de noi locuri de muncă.

În calitate de ministru al Economiei și viceprim-ministrul Octavian Calmîc a menționat, că programul «PARE 1 + 1" este destul de popular în rândul cetățenilor, care lucrează din străinătate, precum și pentru rudele acestora, deoarece această strategie este instrumentul principal prin care este posibilă crearea și dezvoltarea propriei afaceri în țara noastră.

În același timp, Iulia Yabanji, în calitate de director al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a subliniat că, pentru punerea în aplicare a programelor în buget sunt prevăzute 40 milioane de lei în anul 2017.

De asemenea, în cadrul reuniunii Comitetului de supraveghere s-a decis să fie inițiată introducerea unor modoficări în regulile și procedurile programului «PARE 1 + 1". În special, se preconizează creșterea pragului maxim de finanțare irevocabilă de la 200 mii până la 250 mii de lei.

Vă amintim că lansarea programului «PARE 1 + 1" a avut loc în 2010. Acesta a fost proiectat initial pe timp de cinci ani și apoi prelungit până în 2018. Programul își propune să ajute lucrătorii migranți și familiile acestora în ceea ce privește investițiile în propria lor afacere. În cadrul "PARE 1 + 1", pentru aceste persoane sunt prevăzute fonduri pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor pe teritoriul Republicii Moldova la rata de 1 leu pentru fiecare leu investit de către un migrant sau o rudă a sa. În același timp, suma nu trebuie să depășească 200 de mii de lei.

Până în 2014, din punct de vedere financiar programul "PARE 1 + 1" este susținut de către Comisia Europeană, în cadrul programului strategic de sprijin al industriei "Stimularea economiei în mediul rural." Până în anul 2018, programul va fi finanțat din fondurile bugetare puse la dispoziție de Uniunea Europeană în scopul creării unei Zone de liber schimb cu Republica Moldova.

De reținut că, începând cu anul 2010 beneficiarii sprijinului financiar în cadrul programului «PARE 1 + 1" au devenit circa 900 de întreprinderi. De la începutul anului 2017, valoarea totală a fondurilor oferite de stat a ajuns la 158,77 milioane de lei. Autoritățile, prin urmare, speră să atragă în economia țării mai mult de 524 de milioane de lei.

463
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe