Încă un succes al Republicii Moldova în domeniul relațiilor financiare internaționale: între Banca Națională și Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării


În ajun, la Chișinău a avut loc o ceremonie de semnare a Memorandumului de înțelegere între Banca Națională a Moldovei și Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre. Evenimentul a fost organizat în cadrul unui forum regional, organizat de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu BSTDB și Asociația Companiilor Europene în Republica Moldova.

În calitate de președinte al Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, Ihsan Delikanli a subliniat, că semnarea Memorandumului a fost posibilă datorită consolidării sectorului bancar din Republica Moldova, prin urmare, această decizie demonstrează că BCDMR are încredere în acest domeniu al țării noastre. Potrivit lui Ihsan Delikanli, anume încrederea este un element cheie în restabilirea stabilității sectorului bancar. Prin urmare, prin semnarea Memorandumului echipa Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre și-a exprimat încrederea în dezvoltarea pozitivă a acestui sector în Republica Moldova în perspectiva unei lungi perioade de timp. Mai mult decât atât, documentul nou indică un prim pas și un mare succes în cooperare între instituțiile financiare.

Bancherul extern a subliniat, de asemenea, orientarea a Băncii Naționale a Moldovei spre rezultatele concrete și realizarea progreselor demonstrabile în direcția indicată, ceea ce a contribuit semnificativ la îmbunătățirea situației financiare a instituției în ansamblu.

La rândul său, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Sergiu Cioclea a mulțumit partenerilor externi pentru încrederea și recunoașterea rezultatelor instituției conduse de el, și a promis că Memorandumul semnat în viitorul apropiat se va materializa în acțiuni concrete.

De asemenea, în cadrul Forumului șeful Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre a anunțat că intenționează să finanțeze proiectul Trans Oil, cu toate acestea, nu a precizat o anumită sumă. Împrumutul va fi alocat pentru acoperirea costurilor operațiunilor de export ale companiei. În calitate de Președinte al Trans Oil, Vaja Jhashi,a menționat că problema finanțării proiectului a fost rezolvată de BCDMN în timp record – în mai puțin de trei luni.

0

97

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org