EuroCreditBank a fost sancționată de Banca Națională a Moldovei pentru nerespectarea cerințelor activității de creditare


 

Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis să impună sancțiuni cu avertisment asupra băncii comerciale "EuroCreditBank" SA. Autoritatea de reglementare a raportat acest lucru pe pagina web oficială a instituției.

Deciziei de a impune sancțiuni asupra EuroCreditBank a precedat un control compleă în bancă, în rezultatul căruia au fost depistate o serie de încălcări ale Legii instituțiilor financiare, Reglementărilor normaitve ale Băncii Naționale, precum și a unor prevederi ale Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

După cum s-a menționat în raportul oficial al Băncii Naționale, EuroCreditBank nu s-a conformat unor cerințe prudențiale referitoare la activitatea de creditare, concentrarea riscurilor, transparența structurii gestionarilor și acționarilor băncii, clasificarea activelor.

În același timp, se menționează că banca comercială "EuroCreditBank" funcționează în regim normal. Toate serviciile oferite, inclusiv înregistrarea depozitelor, împrumuturilor, sunt furnizate fără întârziere.

EuroCreditBank a fost inițiată în 1992. Șeful instituției este Oleg Holban.

0

315

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org