Comisia Europeană este gata să aloce Moldovei credite în valoare de 12 milioane de euro


Republica Moldova va primi 12 milioane de euro de la Comisia Europeană. Banii sunt planificați să fie utilizați pentru a spori potențialul de creștere economică a țării prin stabilirea și dezvoltarea unui mediu economic eficient, transparent și competitiv.

Miercuri, 25 iulie, guvernul Republicii Moldova a adoptat o rezoluție pentru începerea negocierilor privind semnarea Acordului de finanțare. În aceste scopuri, este planificată inițierea unui grup special de negociere.

Documentul prevede o finanțare de 12 milioane de euro de la Comisia Europeană, care face parte din co-finanțarea pentru suma de 250 de mii de euro, aprobată prin Programul Anual al UE - 2017.

În fruntea delegației negociatorilor va fi Vitalie Iurcu, care deține postul de secretar al Ministerului Economiei și Infrastructurii. În special, î  documentul Cabinetului de Miniștri se spune că grupul va fi autorizat să negocieze cu reprezentanți ai Comisiei Europene, al cărui subiect este de a rezolva problema alocării de fonduri Republicii Moldova în cel mai scurt timp și în condiții reciproc avantajoase.

Potrivit documentului, fondurile vor fi direcționate în regiunea nordică, sudică, centrală și Autonomia Găgăuză pentru dezvoltarea economică, extinderea oportunităților de piață, sporirea eficienței energetice, consolidarea instituțiilor guvernamentale, rezolvarea problemelor de mediu și schimbărilor climatice.

0

152

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org