CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10091$
Etherium
189.6$

Uniunea Europeană va acorda finanțare pentru 80 de întreprinderi din zonele rurale

Uniunea Europeană și-a anunțat disponibilitatea de a oferi pentru 81 de întreprinderi asistență financiară. Toate întreprinderile selectate își desfășoară activitățile în zonele rurale. Suma subvențiilor este de 11,02 milioane de lei. Potrivit specialiștilor, acest lucru va permite atragerea investițiilor în economie în valoare totală de peste 15,34 milioane lei.

În cadrul celei de-a treia runde de lansare a proiectelor de investiții finanțate de Uniunea Europeană, Comisia pentru supravegherea programului pilot "Femeile în afaceri" a examinat și a aprobat 81 de proiecte de investiții. În total, au fost depuse 151 de cereri de întreprinzători.

51% dintre întreprinderile selectate intenționează să-și dezvolte activitățile în sectorul serviciilor: educație și divertisment, cosmetologie, decor și organizarea evenimentelor. Alte 39% din întreprinderi își desfășoară activitatea în sectorul industrial, iar activitățile lor vizează confecționarea îmbrăcămintei pentru copii, femei și bărbați, fabricarea produselor semifinite și a produselor de cofetărie. Restul de 10% din întreprinderi vor lucra în domeniul agriculturii și cultivării culturilor horticole.

În plus, beneficiarii fondurilor UE vor fi antreprenori ale căror proiecte de investiții au fost recunoscute ca fiind inovatoare: în special, care se ocupă de producția produselor fără gluten, de prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale, servicii de formare și dezvoltare a rutelor turistice, confecționarea hainelor pictate manual.

Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a menționat că Proiectul "Femeile în afaceri" oferă femeilor oportunitatea și sprijinul în demararea unei afaceri și asigură, de asemenea, un benefic efect economic și social în zonele rurale. Astfel, datorită acestui program, populația din satele moldovenești va avea acces la produse și servicii noi, mai calitative și inovatoare.

Conform unor calcule preliminare, întreprinderile care primesc finanțare din partea UE vor putea crea peste 300 de noi locuri de muncă.

30
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe