Eximbank și-a schimbat denumirea - modificările au fost aprobate de CNPF


Eximbank și-a schimbat denumirea - a fost exclusă definiția "Grupo Veneto Banca". La data de 5 iunie, decizia de reemitere a licenței a fost aprobată de Comisia Națională pentru Piața Financiară.

După cum s-a menționat în comunicatul de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, eliberarea repetată a licenței BC "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. a fost aprobată pentru o perioadă nelimitată de timp, cu schimbarea denumirii din BC "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. pe BC "EXIMBANK" S.A. ". Decizia de a schimba denumirea a fost aprobată anterior la Adunarea anuală ordinară a acționarilor societății.

Reamintim că grupul financiar Veneto Banca și-a anunțat intenția de a-și vinde activele în România, Republica Moldova, Albania și Croația în februarie 2016. Motivul a fost pierderile financiare mari înregistrate de organizație în ultimii ani.

Anul trecut grupul financiar Sanpaolo S.A. a anunțat achiziționarea unor active și pasive ale grupului Veneto Banca S.A., inclusiv EXIMBANK în Republica Moldova. Astfel, la data de 13 martie a acestui an, noul acționar Intesa Sanpaolo S.A. și-a înregistrat dreptul la unica participație la EXIMBANK.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Uniunea Europeană, lider în toate domeniile ale activității antreprenoriale. Grupul are mai mult de 1100 de unități și peste 7,7 milioane de clienți în 12 țări.

0

271

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org