Eximbank a devenit a cincea bancă participantă la programul de stat „Prima Casa“


Banca Comercială „Eximbank“ a aderat la programul guvernamental „Prima Casa“. Acum, cetățenii pot aplica un credit ipotecar pentru a cumpăra o casă/apartament în orice reprezentanță a băncii de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

După cum au relatat reprezentanții băncii comerciale, beneficiarii creditării ipotecare în cadrul programului de stat „Prima Casa“ vor trebui să plătească un avans de numai 10% din mărimea creditului, nu vor avea nevoie de garanții suplimentare sau gaj, iar mărimea comisionului unic va fi de doar 0,5%.

Reamintim că, programului „Prima Casa“ i s-a dat start la 26 martie a acestui an. Acordurile cu Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova au fost încheiate de către patru bănci: Moldova-Agroindbank, Victoriabank, Moldindconbank și Mobiasbancă.

În conformitate cu termenii stabiliți, beneficiari ai programului de împrumuturi ipotecare vor fi în drept toți cetățenii Republicii Moldova în vârstă de până la 45 de ani, angajați oficial în câmpul muncii, care nu dispun de alte bunuri imobiliare și nu au alt credit ipotecar activ. Salariul trebuie de cel puțin de două ori să depășească mărimea plății lunare pentru împrumut. De asemenea, printre avantajele Programului este desemnată posibilitatea utilizării fondurilor trimise de către soț/soție sau rudele acestora de gradul I de rudenie din străinătate.

Locuința achiziționată trebuie să fie finisată, dată în exploatare și înregistrată în Registrul bunurilor imobiliare al Agenției Serviciilor Publice. Împrumutul este proiectat pentru un termen de până la 25 de ani, cu opțiunea de rambursare anticipată.

Punerea în aplicare a programului „Prima Casa“ este realizată de ODIMM, autorizat să emită garanții în numele statului în favoarea băncilor participante la proiect, care oferă persoanelor fizice din Moldova credite ipotecare pentru achiziționarea de locuințe.

Eximbank a fost înființată în anul 1994. Activitățile sa se concentrează pe furnizarea serviciilor financiare persoanelor fizice și juridice pe întreg teritoriul Republicii Moldova prin intermediul a 18 sucursale și 7 reprezentanțe. După volumul activelor BC «Eximbank» este pe locul cinci în clasament printre cele 11 bănci licențiate și face parte din grupul financiar italian Intesa Sanpaolo.

0

250

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org