Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

Situația financiară al Alliance Insurance Group va fi restabilită – decizia a fost aprobată de către Comisia Națională a Pieței Financiare

Comisia Națională a Pieței Financiare a aprobat planul de redresare pentru următoarele nouă luni a situației financiare a companiei de asigurări Alliance Insurance Group.

Trebuie de remarcat faptul, că autoritatea de reglementare a ordonat companiei de asigurări să prezinte un raport cu privire la situația financiară, ca urmare a sechestrului bunurilor imobiliare. În plus, raportul arată că, potrivit rapoartelor prezentate anterior, rata de solvabilitate a Alliance Insurance Group s-a stabilit sub pragul minim.

Astfel, în planul de restabilire a situației financiare a societății de asigurări Alliance Insurance Group sunt evidențiate următoarele acțiuni, care urmează să fie aplicate în viitorul apropiat:

  • Efectuarea capitalizării în valoare de 50 de milioane de lei, al cărei obiectiv principal este creșterea capitalului;
  • Rezilierea unor noi contracte în categoria asigurării obligatorii „Carte Verde“, până la eliminarea sechestrului bunurilor imobile;
  • Respingerea deciziilor judecătorești anterioare în instanțele naționale și internaționale;
  • Susținerea și menținerea rezervelor tehnice de asigurare, care ar trebui să fie în locația companiei, în conformitate cu legislația în vigoare.

În plus, pentru a reduce costurile, companiei de asigurări Alliance Insurance Group i se va cere să efectueze o analiză cuprinzătoare a veniturilor și cheltuielilor sale începând cu 1 ianuarie 2015. De asemenea, în următoarele două luni, asigurătorul va trebui să prezinte rezultatele detaliate ale acestei analize, menționând motivele și prognozele posibilelor factori care au condus la performanța slabă a situației financiare și evaluarea resurselor financiare proprii în scopul acoperirii provizioanelor tehnice ale solvabilității și rentabilității companiei. Noile angajamente ale Alliance Insurance Group sugerează, de asemenea, revizuirea politicii de reasigurare, auditul pentru anul 2016 și convocarea adunării generale a acționarilor pentru a alege o nouă conducere.

Responsabilă pentru punerea în aplicare a planului de restabilire a situației financiare Alliance Insurance Group Comisia Națională a Pieței Financiare a numit-o pe Tatiana Christian. Competența sa include analiza situației financiare a societății de asigurări desemnate, punerea în aplicare a tuturor punctelor planului aprobat, controlul și monitorizare acțiunilor întreprinse de către asigurător pentru a aborda factorii care anterior au cauzat deteriorarea situației sale financiare.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Alliance Insurance Group a primit de la autoritatea de reglementare a pieței financiare a deciziei de anulare a 87,2% din acțiuni și emiterea unei noi emisiuni, cu plasarea ei ulterioară. Motivul acestei decizii a fost faptul că proprietarii acestor acțiuni nu au îndeplinit decizia anterioară a CNPF privind aplicarea măsurilor corective la deficitul de active, și nu au prezentat un raport financiar pentru anul precedent 2015.

Printre proprietarii acțiunilor problematice se enumără așa companii, cum ar fi: Generashon financiar B.V (57,04%), Bellefond Invest LTD (19,53%) și Papillon Invest LTD (10,69%). În cazul în care în termen de 12 luni de la plasarea acțiunilor noua emisie nu se va putea vinde, sau vor fi vândute numai o parte din aceste acțiuni, Comitetul executiv al Alliance Insurance Group va fi obligat ca în timp de nu mai mult de 15 de zile să ia o decizie cu privire la achiziționarea acestor acțiuni prin anularea și reducerea propriului capital.

Trebuie de remarcat faptul că, în prezent în Republica Moldova activează 16 companii de asigurare. Potrivit autorității de reglementare, în primul trimestru al anului 2017 activele Alliance Insurance Group s-au ridicat la 136,4 milioane de lei, din care activele nete au constituit 29,2 milioane de lei, iar capitalul – 21,5 milioane de lei. Indicele primelor de asigurare în aceeași perioadă a fost marcat la cifra de 16,8 milioane de lei.

470
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe