Găgăuzia și Taraclia vor beneficia de noi subvenții din partea Uniunii Europene. Banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea afacerilor și a sectorului


Pe 1 martie 2017 va începe a doua rundă a concursului pentru granturile europene, destinate pentru crearea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din regiunea găgăuză și raionul Taraclia. Asistența financiară rambursabilă în valoare de 18,4 milioane de euro va fi disponibilă pentru antreprenorii începători și cei cu experiență din regiunile identificate în cadrul Programului de susținere și dezvoltare a agriculturii în Găgăuzia și Taraclia.

În conformitate cu normele programei de finanțare, contribuția independentă a fiecărui beneficiar trebuie să fie de cel puțin 20% din costul total al proiectului finanțat, iar în procesul de implementare a acestuia ar trebui să fie create cel puțin trei sau mai multe locuri de muncă. Totodată, în afară de sprijinul financiar, câștigătorilor li se va acorda consiliere individuală și sprijin în dezvoltarea afacerilor.

Cererile de participare la concursul proiectelor de afaceri vor fi acceptate până pe 2 mai 2017. De notat că, în prima rundă a competiției pentru furnizarea subvențiilor europene, care s-a încheiat la 15 noiembrie, 2016, din numărul total de cereri depuse - 76, pentru finanțarea au fost selectate doar 15 proiecte.

Concursul pentru acordarea subvențiilor se realizează în cadrul programei SARD, fiind unul dintre principalele sale componente. În plus, evenimentul este programat spre extinderea și modernizarea infrastructurii Găgăuziei și raionului Taraclia, precum și evoluarea relațiilor comunitare la un nou nivel de cooperare. Bugetul total al programului se ridică la 6,5 ​​milioane de euro, iar scopul său principal este consolidarea interacțiunii dintre autoritățile centrale și cele regionale. Eforturile vor fi îndreptate în primul rând pentru promovarea dezvoltării socio-economice a acestor regiuni și a țării în ansamblu.

0

160

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org