Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
19.01.2022
USD
18.03
EUR
20.54
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Investitorii din Găgăuzia pot conta pe sprijinul din partea statului

 În cadrul Forumului Internațional de Investiții, care se desfășoară în aceste zile în inima Găgăuziei - orașul Comrat, prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip s-a adresat participanților la eveniment cu un apel de a investi în țara noastră. La rândul său, șeful Cabinetului de miniștri este de acord să ofere sprijinul necesar pentru oamenii de afaceri și investitorii străini. La Forumul Internațional de Investiții «Invest Găgăuzia» au participat investitori din 20 de țări.

Potrivit lui Filip, îmbunătățirea condițiilor de viață în țară depinde de eficiența dezvoltării proceselor de afaceri și reglementare. Prin urmare, Guvernul Republicii Moldova, în scopul de a obține rezultate mai bune, se angajează să pună în aplicare reformele europene și să mențină politici eficiente în toate sectoarele economiei. O atenție deosebită este întotdeauna acordată luptei împotriva corupției.

Prim-ministrul a declarat că guvernul a început deja implementarea reformelor în Republica Moldova. Principalul obiectiv îl constituie facilitarea activității întreprinzătorilor privați. Pentru aceasta s-a redus numărul organelor de control și de reglementare independente, iar acum din 70 funcționează doar 13. De asemenea a fost redus numărul de premise raportate și de standardizare, care trebuiau să fie puse la dispoziție structurilor statului pentru analiză preventivă.

La eveniment a participat Turgul Turkesh Yildirim, viceprim-ministru al Turciei. În discursul său, el a subliniat că țara sa este unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Pentru a întări relația stabilită, potrivit viceprim-ministrului turc, este necesar de a profita de potențialul economic al ambelor țări. La facilitarea procesului de stabilire a relațiilor comerciale va ajuta Acordul de liber schimb, care a intrat în vigoare pe data de 2 noiembrie curent.

În același timp, Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a confirmat faptul că autonomia dispune de infrastructura și legăturile geopolitice necesare pentru a promova antreprenoriatul și facilita exportul mărfurilor moldovenești pe teritoriul țărilor partenere. În acest scop, a fost inițiat parcul industrial de la Comrat, precum și o zonă economică liberă în sudul țării – în orașul Vulcănești.

Municipal Comrat devine gazda Forumului International de Investiții "Invest Gagauzia" pentru a doua oară. Desfășurarea acestui eveniment este necesară pentru atragerea investitorilor interni și externi, precum și pentru promovarea regiunii autonome pe piața economică internațională. Sloganul acestui forum este "Găgăuzia la 3600", care simbolizează deschiderea autonomiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale cu toți participanții cointeresați, care sunt pe piață.

460
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe