Procuratura Generală a publicat Strategia de returnare a fondurilor furate de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank


Astăzi, la 13 iunie, Procuratura Generală a publicat o Strategie de returnare a fondurilor retrase în mod fraudulos de la trei bănci din Moldova: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Acest lucru a fost anunțat la conferința de presă de către procurorul general Eduard Harunjen.

În special, Harunjen a remarcat faptul că aproximativ 200 de dosare penale au fost deschise până în prezent, cele mai multe dintre care sunt gata pentru a fi trimise la instanța de judecată. În plus, peste 200 de cetățeni ai Republicii Moldova și ai altor țări au fost documentați și a fost determinat rolul lor în schemele frauduloase. Documentul publicat detaliază metodele și perspectivele prin care va fi posibilă returnarea banilor furați. Potrivit procurorului general, publicarea strategiei a devenit necesară pentru ca publicul să cunoască toate detaliile acestui caz: etapele schemei frauduloase, grupurile de persoane implicate, căile de urmare a numerarului, zonele geografice și băncile.

La rândul său, procurorul Adrian Bețișor a subliniat faptul că în ultimii trei ani a fost întreprinse toate eforturile necesare pentru dezvăluirea fraudei bancare. Potrivit ei, ancheta nu a reușit să identifice beneficiarii finali, dar totuși în prezent peste hotarele țării se iau toate eforturile necesare pentru a găsi aceste resurse. După cum s-a demonstrat deja în cadrul anchetei, toate valorile furate sunt înregistrate la persoanele terțe.

În același timp, procurorul a spus că nu pot fi încă dezvăluite toate detaliile din Strategie, în special, informațiile confidențiale utilizate de anchetă. În special, nu sunt datele cu numele societăților implicate, persoanelor fizice și beneficiarilor finali. Cu toate acestea, se știe cu exactitate că banii se află nu numai pe teritoriul Republicii Moldova, dar și dincolo de frontierele ei.

Mai jos este prezentată Strategia pentru recuperarea fondurilor retrase în mod fraudulos de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Strategie publică (doc.) 

0

237

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org