Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.10.2021
USD
17.54
EUR
20.33
RUB100
0.249
Bitcoin
Etherium

Serviciul Fiscal de Stat va primi susținere consultațională din partea reprezentantului Trezoreriei SUA

La 16 ianuarie 2017 reprezentantul Trezoreriei Statelor Unite, Thomas Mathew, a devenit consultantul oficial al Serviciului Fiscal de Stat în întrebările, legate de punerea în aplicare a cerințelor specificate în Proiectul Băncii Mondiale privind Modernizarea activităților de administrare fiscală (TAMP). Domeniile preferențiale a acorării sprijinului de consultanță îl constituie componentele 2,3 și 5 ale Proiectului, și anume: dezvoltarea operațională a instituțiilor de stat, îmbunătățirea managementului proiectului schimbarea sistemului existent al administrării fiscale. 

În perioada aflării sale pe teritoriul Republicii Moldova, Thomas Mathew va consulta specialiștii moldoveni în ceea ce ține de implementarea reformei SFS. Principalul factor în procesul de reformare, potrivit reprezentantului Trezoreriei SUA, ar trebui să fie factorul uman, din moment ce toate etapele constitutive al acestui proces depinde numai de schimbarea mediului de afaceri, tehnologiile informaționale, precum și de structura organizatorică a cadrului fiscal.

În același timp, în cadrul vizitei sale în Moldova, expertul american intenționează să dezvolte și să pună în aplicare strategii cheie pentru a schimba structura managementului fiscal, precum și să participe la reuniunile Comitetului Coordonator al Proiectului TAMP. În plus, potrivit oficialilor moldoveni, aflarea lui Tomas Mathew în țara noastră și asistența sa activă în punerea în aplicare a reformelor, va facilita dezvoltarea relațiilor reciproce dintre programul Reformei și Banca Mondială.

Thomas Mathew este delegat în Republica Moldova pentru perioada de un an, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade cu consimțământul său, în cazul acceptării reciproce din partea părților implicate a planului de acțiuni stabilit anterior.

La această etapă, Guvernul Republicii Moldova a inițiat implementarea unui amplu proiect de modernizare a administrării fiscale. Ca parte a acestui proiect este planificată implimentarea reformelor ce se referă la Serviciul Fiscal de Stat, în special, SFS. Procesul de reformare are ca scop îmbunătățirea eficienței organizatorice ale activității fiscale, politicilor fiscale și a procedurilor de operare, precum și  modernizarea tehnologiilor informaționale și cadrului resurselor umane.

Bugetul proiectului TAMP este de 20 de milioane de dolari și este finanțat de către Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În total, Proiectul este constituit din 5 componente: politica fiscală și de analiză, dezvoltarea instituțională, dezvoltarea operațională, modernizarea sistemelor informaționale și a infrastructurii, gestionarea schimbărilor programate.

425
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe