Serviciul Fiscal de Stat a relansat campania pentru a preveni plata salariilor în plic


Luni, 29 octombrie, Serviciul Fiscal de Stat a prezentat rezultatele campaniei "Refuză salariul în plic - cere respectarea drepturilor tale". Datorită acestei campanii, de la începutul anului curent, peste 38 de milioane de lei au fost transferate suplimentar la bugetul de stat. În acest context, autoritățile departamentului au decis să relanseze campania.

În cadrul campaniei relansate de prevenire a salariului în plicuri, reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat împreună cu angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale și Inspectoratului de Stat al Muncii vor acționa în mod concertat pentru a informa atât angajatorii cât și angajații diferitelor întreprinderi din Moldova. Se va pune accentul pe aspecte cum ar fi riscurile și dezavantajele fenomenului de utilizare a forței de muncă necalificate, muncii la negru, precum și plata salariilor "în plic".

De asemenea, în cadrul campaniei, inspectorii fiscali intenționează să efectueze controlul a peste 100 de agenți economici, la care anterior s-au depistat riscuri sporite de folosire a muncii la negru și a veniturilor nedeclarate.

În special, Serviciul Fiscal de Stat a subliniat că folosirea muncii lucrătorilor fără semnarea contractelor de muncă și plata salariilor în plic este unul dintre principalele fenomene care afectează negativ bugetul de stat. Potrivit specialiștilor, primind un salariu în plic, angajatul riscă să rămână în viitor fără o pensie decentă, fără un pachet care să-i garanteze protecția socială, asigurarea medicală de înaltă calitate, protecția socială a familiei sale și alte priorități. În plus, este mult mai dificil pentru un angajat care este plătit în acest mod să urce în carieră, să mențină un loc stabil de muncă, să utilizeze ofertele de credit care ar putea contribui la îmbunătățirea statutului său social și a bunăstării financiare.

0

90

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org