Proprietatea publică, valoarea căreia este estimată la suma de 1,4 miliarde de lei, va fi pusă în vînzare de către guvern


În conformitate cu informațiile primite de la Agenția Proprietății Publice, afiliate Guvernului Republicii Moldova, în perioada 8 iulie – 23 septembrie 2016 va fi organizată următoarea etapă a privatizării proprietății publice de stat. Conform estimărilor preliminare valoarea sumei achiziționate va constitui aproximativ 1,4 miliarde de lei, iar însăși evenimentul se organizează cu scopul atragerii de fonduri în bugetul național.

Potrivit reprezentanților agenției, prin privatizarea propietății publice se va reduce considerabil participarea statului la activitățile societăților comerciale. De asemenea, este planificată atragerea mai multor investiții private în dezvoltarea întreprinderilor autohtone și suplinirea rezervelor de numerar în bugetul de stat.

Pînă în prezent, Agenția Proprietății Publice a anunțat un concurs comercial pentru privatizarea a 15 întreprinderi de stat. De asemenea, în vînzare a fost anunțat un pachet de acțiuni pe care statul îl deține într-o societate pe acțiuni. Suma estimată, parvenită din vînzarea valorilor, depășește  616 milioane de lei.

O competiție investițională a fost anunțată de către Agenția pentru privatizare și pentru cinematografele din orașele Leova și Fălești. Prețul inițial al acestor valori este de 995.000 lei, cu un volum minim de investiții de 1,8 milioane de lei.

De asemenea, pe 21 septembrie 2016 este planificată o licitație, în cursul căreia se preconizează privatizarea a 11 valori: 3 întreprinderi de stat, 4 complexe industrial-imobiliare și 4 obiecte de construcții neterminate. Valoarea totală a licitațiilor este estimată la suma de 35,49 milioane de lei.

În plus, Agenția Proprietății Publice pe 19-23 septembrie a anunțat desfășurarea licitațiilor în cadrul burselor de fonduri (piața reglementată), în care vor fi vîndute 23 pachete de acțiuni, care în present sînt deținute de stat. Prețul inițial al acestor pachete, atribuit de către Agenție, depășește valoarea de 804 mii de lei.

0

186

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org