Proprietatea de stat în valoare totală de peste un miliard de lei urmează a fi scoasă pentru privatizare


Proprietatea publică în valoare de 1,3 miliarde de lei va fi expusă de către autorități spre privatizare. Următoarea rundă de privatizare a proprietății de stat va fi efectuată prin mijloacele juridice, prevăzute pentru de lege. Despre startul procesului de privatizare a proprietății de stat s-a declarant în cadrul unui comunicat de presă, organizat de către Agenția Proprietății Publice.

Astfel, la privatizare au fost expuse 11 obiecte de stat: patru companii, o clădire neterminată și șase complexe de proprietate imobilă în valoare de 13,4 milioane de lei. Licitația va avea loc pe 22 martie 2017, iar cererile vor fi acceptate până la 21 în martie.

Totodată, este planificată organizarea unui concurs commercial, în cadrul căruia vor fi scoase la privatizare înca 13 facilitati: 12 complexe de proprietate unice care fac parte din categoria întreprinderilor publice, și o bucată din bunurile mobile. Costul total al obiectivelor participante la concurs ajunge la 577,9 milioane de lei. Cererile de participare la licitație vor fi acceptate până la 30 martie curent.

În vederea privatizării cinematografelor din localitățile Fălești și Leova se prevede organizarea unui concurs investițional. În timpul licitațiilor statul intenționează să câștige 868,000 lei. În același timp, trebuie remarcat faptul că, în următorii 3 ani în aceste obiecte vor fi necesare investiții de cel puțin 1,8 milioane de lei. Formularele cererilor de participare la concurs vor fi acceptate până pe 30 martie 2017.

În perioada cuprinsă între 27-31 martie Bursa de Valori va evolua o ședință de tranzacționare, în cadrul căreia vor fi expuse spre privatizare 21 pachete de acțiuni ale unor obiecte cu statutul proprietății publice de stat. În total, la licitație statul planifică să ridice o sumă de circa 702 milioane de lei.

Informațiile privind propietatea publică oferită spre privatizare și termenii exacți ai organizării licitațiilor pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice sau în "Monitorul Oficial al Republicii Moldova» cu data publicării 24.02.2017.

0

135

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org