Grupul de companii «TRANS-OIL GRUP» obține un împrumut în valoare de 30 milioane de dolari de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre


Cel mai mare grup de întreprinderi agricole moldovenești pentru producerea uleiului de floarea-soarelui a devenit beneficiarul unui împrumut în valoare de 30 milioane de dolari, furnizate de Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB).

Conform raportului oficial al instituției de credit, fondurile din împrumut vor fi folosite pentru pregătirea produselor pentru export și reprezintă o parte componentă a împrumutului sindicalizat de 170 de milioane de dolari, care a fost propus de către «Zurich Branch », împreună cu alte bănci din străinătate: Arab Bank Ltd, FMO, Banque Cantonale Vaudoise, Fimbank p.l.c. și UniCredit Bank AG.

Astfel, din împrumutul acordat de Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, este planificată finanțezarea lucrărilor sezoniere ale «Trarns-Oil Grup», inclusiv recolta, transportul, prelucrarea și depozitarea produselor agricole.

În calitate de președinte al Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre Ihsan Ugur Delikanli în cadrul ceremoniei de semnare a acordului de credit a menționat, că acest document are o importanță deosebită pentru dezvoltarea regională a BCDMN. În primul rând, este așteptată extinderea rețelei de creditare, ceea ce va contribui la creșterea economică a Moldovei, creșterea potențialului de export al țării și crearea de noi locuri de muncă. În același timp, șeful organizației de credit a mulțumit pentru asistență celorlalte instituții financiare-participante, care tind să mențină pe piață o concurență sănătoasă.

Potrivit BSTDB, Holding-ul agrar «Trans-Oil Group» din Moldova în prezent ocupă poziția de lider absolut pe piața de cereale și floarea-soarelui în regiunea Mării Negre. Harta de export al acestui grup industrial acoperă țările Europei, regiunile sudice ale Mediteranei, Turcia și mai multe țări din nord-vestul Africii.

0

127

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org