Implementarea proiectului EU4Environment este proiectată pentru anul 2022. Ce sugerează acesta?


În perioada anilor 2019-2022 Republica Moldova are drept scop implementarea proiectului EU4Environment, în conformitate cu prerogativele propuse pentru îmbunătățirea calității mediului, asigurarea utilizării pe termen lung a resurselor naturale și, de asemenea, pentru stimularea creșterii unei economii ecologice.

Potrivit autorilor proiectului, EU4Environment are ca scop sprijinirea Republicii Moldova în eforturile sale de planificare a politicilor și investițiilor în domeniul mediului. De asemenea, se va acorda sprijin în domenii precum stimularea utilizării tehnologiilor inovatoare, reducerea costurilor întreprinderilor prin raționalizarea proceselor de utilizare și prelucrare a resurselor, creșterea competitivității pe o perioadă lungă de timp.

În plus, se prevede creșterea gradului de punere în aplicare a principiilor economiei ecologice, stimularea utilizării noilor metode de afaceri și crearea de locuri de muncă cu condiții de muncă mai favorabile.

Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, precum și mai mulți oficiali din Uniunea Europeană, au participat la întâlnirea dedicată lansării proiectului EU4Environment.

Trebuie remarcat faptul că proiectul EU4Environment este finanțat din fondurile Uniunii Europene. În timpul implementării sale, asistență este oferită țărilor cum ar fi Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Azerbaidjan și Georgia. Bugetul total al proiectului este de 20 de milioane de euro.

0

22

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org