Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

Infrastructura din Republica Moldova va fi dezvoltată în detrimentul fondurilor acordate de către Guvernul Germaniei

În cadrul celei de-a treia etape a Programului ”Infrastructură socială și eficiență energetică” pentru 2018, lansat vineri, 16 martie, Germania va acorda Moldovei 2 milioane de euro pentru implementarea proiectelor de infrastructură. La evenimentul, dedicat lansării Programului, au fost prezenți oficiali din Germania și Republica Moldova, precum și reprezentanți ai autorităților publice din întreaga țară.

După cum remarcă ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, obiectivul prioritar al sprijinului financiar este îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Prin urmare, este foarte important să se continue programul guvernului german ”Infrastructură socială și eficiență energetică”, lansat în 2003, ca cel mai mare număr posibil de oameni din orașele mici și comune să aibă acces la servicii de calitate. În acest context, a fost lansată cea de-a treia etapă a implementării programului, în cadrul căreia Germania este pregătită să acorde asistență financiară pentru decontări, în valoare totală de 2 milioane de euro.

Până acum, în cadrul programului „Infrastructura socială și eficiența energetică“ au fost puse în aplicare 210 de proiecte de dezvoltare socială în localitățile din sudul și nordul țării, î care numărul de locuitori nu depășește 20 de mii. Proiectele au vizat, de asemenea, punerea în aplicare a subproiectelor de infrastructură socială: grădinițe, școli, drumuri, sisteme de canalizare și alimentare cu apă, utilizarea surselor alternative de energie.

La rândul său, directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Mircea Eșanu, a subliniat faptul că baza pentru continuarea Programului guvernului german a fost succesele țării noastre, care au fost realizate în restul proiectelor implementate.

Conform noului Acord de Grant, guvernul german a decis să completeze proiectul cu încă 2 milioane de euro pentru a asigura accesul la resurse financiare pentru toate localitățile din Moldova. Astfel, societățile care nu au beneficiat de mijloacele de renovare oferite în perioada 2009-2017, sunt eligibile să participe la concurs. Valoarea maximă a granturilor va fi de 75 de mii de euro pentru localitățile rurale și 150 de mii de euro pentru orașe. În același timp, conform condițiilor programului, beneficiarii de subvenții ar trebui să ofere și propria contribuție la dezvoltarea comunității: cel puțin 15% din costul total al proiectului pentru mediul rural, și 30% din costul proiectelor din zonele urbane.

Anunțul corespunzător prvind lansarea proiectului va fi publicat în Monitorul Oficial pe 23 martie. Cererile de participare la concursul de calificare vor fi acceptate până pe data de 2 mai.

627
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe