Investițiile BERD în acțiunile Băncii Transilvania au ajuns la 100 de milioane de euro


Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare continuă să investească în banca română Banca Transilvania. Instituția Financiară Internațională a alocat 100 de milioane de euro, aferente emisiunii obligațiunilor negarantate, lansate recent de Banca Transilvania.

Obligațiunile sunt emise pe o perioadă de 10 ani și vor fi administrate de Bursa de Valori din București.

După cum s-a anunțat în comunicatul de presă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, fondurile investite vor contribui la optimizarea structurii de capital a Bancii Transilvania. Și din moment ce banca română a devenit acționar majoritar al uneia dintre băncile comerciale din Moldova, acest factor va avea un impact direct asupra pieței bancare din Republica Moldova.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au devenit principalii acționari ai băncii comerciale "Victoriabank". Acestea reprezintă 72% din acțiunile acestei instituții financiare. În ceea ce privește cifra de afaceri, Victoriabank ocupă locul trei printre alte bănci din Moldova.

0

172

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org