Investițiile în agricultură în Moldova din partea FIDA vor ajunge la 40 de milioane de dolari


Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) a aprobat Programul de oportunități strategice pentru Republica Moldova pentru perioada 2019-2024. Investiția totală este de 40 de milioane de dolari.

Decizia a fost luată la cererea ambasadorului Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, în cadrul celei de-a 124-a sesiuni a Comitetului Executiv al FIDA. Astfel, structura financiară internațională și-a exprimat disponibilitatea de a oferi Republicii Moldova finanțare pentru un total de 40 milioane dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în domeniul agriculturii. În special, va fi acordat sprijin financiar pentru proiecte care implică soluții inovatoare, atragerea tinerilor profesioniști, creșterea rezistenței la schimbările climatice și reducerea sărăciei în zonele rurale.

Trebuie remarcat faptul că, Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă și-a început activitatea în Republica Moldova în 1999. De atunci, organizația a fost în măsură să ofere sprijin financiar în cadrul a 7 programe, suma totală depășind 120 de milioane de dolari. Ca rezultat al implementării acestor programe, peste 135 de mii de persoane din mediul rural au devenit beneficiari ai sprijinului financiar. În rândul celor 113 țări beneficiare care finanțează FIDA, Republica Moldova se situează în topul zece în ceea ce privește eficiența implementării programelor propuse.

0

129

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org