CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
23.07.2019
USD
17.55
EUR
19.69
RUB100
0.278
Bitcoin
10080$
Etherium
213.04$

De investițiile în ZEL Bălți este interesată compania americană KVG

Compania americană KVG și-a exprimat disponibilitatea de a investi fonduri în Zona Economică Liberă "Bălți" - aeroportul internațional Mărculești. Aspectele de cooperare au fost agreate de reprezentanții companiei la o întâlnire oficială cu ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

După cum s-a menționat în mesajul oficial al Ministerului Economiei și Infrastructurii, compania americană KVG are deja experiența de a investi în Republica Moldova și este hotărâtă să-și dezvolte în continuare activitățile pe teritoriul țării noastre.

Așa cum s-a explicat de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, sarcina predominantă a entității conduse de el este tocmai identificarea și atragerea potențialilor investitori pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Mărculești, precum și a rezidenților Zonei Libere de Antreprenoriat „Bălți“. Astfel, Chiril Gaburici a cerut companiei americane să investească în Moldova, oferindu-i anumite privilegii atât fiscale, cât și vamale.

Potrivit rezultatelor din anul trecut, volumul total al investițiilor în cele șapte Zone Economice Libere care funcționează pe teritoriul Republicii Moldova a constituit 350 milioane dolari. Aceasta este cu 23% mai mult decât un an mai devreme. În același timp, numărul de rezidenți și salariați s-a dublat în ultimul an.

Trebuie remarcat faptul că zonele antreprenoriale libere fac parte din teritoriul vamal al Republicii Moldova, sunt strict circumscrise și izolate economic. În cadrul acestor zone, în conformitate cu legislația în vigoare, investitorii internaționali și străini au dreptul de a desfășura activități antreprenoriale în condiții preferențiale. Scopul creării zonelor economice libere este de a optimiza dezvoltarea socio-economică a unităților teritoriale dar și a republicii în ansamblu.

194
100
Tema zilei
Compania de asigurări Moldasig va fi controlată de autoritatea de reglementare
Conform deciziei Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare din 22 iulie 2019, agenția a preluat controlul asupra soci...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe