Denumirea unuia dintre furnizorii serviciilor nebancare s-a schimbat. Care este decizia Băncii Naționale?


Furnizorul de servicii de plată nebancare "Artosis" SRL a adresat o solicitare Băncii Naționale a Moldovei de a-și reînnoi licența pentru activitatea de emitere a monedei electronice. Aceasta a fost precedată de schimbarea denumirii în "Bpay" SRL și de schimbarea adresei juridice a companiei.

Reamintim că, începând cu data de 9 august a acestui an, conform deciziei Băncii Naționale a Moldovei timp de șase luni, a fost suspendată licența "Artosis" SRL pentru activitatea de furnizare a serviciilor de plată și emiterea de monedă electronică.

După cum s-a menționat în anunțul oficial al Băncii Naționale a Moldovei, după primirea și revizuirea cererii furnizorului de servicii de plată nebancare Artosis SRL, Comitetul Executiv al BNM a decis să reînnoiască licența societății. Cu toate acestea, activitățile sale nu vor fi reînnoite, deoarece consecințele juridice ale deciziei anterioare a Comitetului Executiv al Băncii Naționale vor continua să fie menținute.

Dreptul de a-și începe activitatea de prestare a serviciilor de plată "BPAY" SRL îl va primi după expirarea perioadei de șase luni, numărată începând cu data de 9 august 2018, și va acționa pe baza unei licențe reemise.

0

154

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org