În dezvoltarea Loteriei Naționale a Moldovei vor fi implicați parteneri privați


Agenția Proprietății Publice a anunțat o licitație publică pentru selectarea partenerilor privați pentru participarea la proiectul de dezvoltare a activităților Loteriei Naționale a Moldovei.

După cum informează agenția "INFOTAG", în cadrul competiției participanții vor semna două contracte:

  1. contractul privind crearea antreprenoriatului public-privat pentru sectorul loteriei și pariurilor pe evenimente sportive (inclusiv prin intermediul sistemelor de comunicații electronice);
  2. contractul privind dezvoltarea activității Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul slot machine-urilor, care presupune câștiguri monetare (inclusiv prin intermediul sistemelor de comunicații electronice).

Condițiile concursului public sunt următoarele:

  • Partenerii privați sunt selectați într-o singură etapă
  • Durata antreprenoriatului public-privat este de cel puțin 15 ani
  • Costul documentării în concurs este de 5 mii de euro
  • Costul de participare la concurs – 10 mii de euro
  • Furnizarea garanției financiare – 100 de mii de euro.

Persoanele juridice private, atât moldovene, cât și străine, au dreptul să participe la concurs. Cererile sunt acceptate până la data de 19 decembrie inclusiv, iar deschiderea concursului va avea loc pe 21 decembrie. Rezultatele vor fi publicate în termen de trei zile lucrătoare.

Potrivit agenției INFOTAG, la începutul acestui an parlamentul Republicii Moldova a introdus un monopol de stat în domeniul jocurilor de noroc, iar dreptul exclusiv la astfel de cursuri a fost acordat Loteriei Naționale a Moldovei. În conformitate cu decizia Parlamentului, resturile de sloturi și cazinouri au fost închise. În august, guvernul a adoptat o rezoluție privind introducerea în acest sector a unui parteneriat public-privat.

Potrivit autorităților, atragerea investitorilor privați va permite diversificarea activităților Loteriei Naționale a Moldovei. În același timp, vor fi create aproape 700 de locuri de muncă, iar eficiența controlului jocurilor de noroc de către stat va fi asigurată prin investițiile partenerilor în tehnologiile și echipamentele informaționale moderne.

Potrivit noii rezoluții, veniturile din loterie vor fi distribuite după cum urmează: 75% - companiilor și 25% - investitorilor privați. În ceea ce privește mizele la pariurile de sport – proporțiile vor fi de 90% și respectiv 10%, iar în domeniul slot machine-urilor – de 51% și, respectiv, 49%.

0

262

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org