Cum au evaluat colegii germani situația economică și financiară din Moldova? Rezultatele vizitei lui Sergiu Cioclea și Octavian Armașu la Berlin


Săptămâna trecută, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Sergiu Cioclea și ministrul Finanțelor Octavian Armașu au efectuat o vizită de lucru la Berlin, la invitația Grupului economic al Germaniei în Moldova (GET Moldova) și Consiliului German pentru Relații Externe (DGAP). În timpul vizitei sale în capitala germană, reprezentanții moldoveni au participat la seminarul, dedicat reformelor economice și bancare din Republica Moldova.

Mai exact, Octavian Armașu a prezentat colegilor germani conceptul, prin care este realizată reforma administrației centrale, reforma pensiilor și reforma sistemului judiciar, metodele guvernului folosite pentru a îmbunătăți condițiile mediului de afaceri în țară, precum și progresele înregistrate de Serviciului Fiscal și Serviciul Vamal de Stat.

La rândul său, Sergiu Cioclea a prezentat un raport privind rezultatele reformelor instituționale și legislative în sectorul financiar-bancar. O importanță deosebită bancherul a acordat adoptării legii, care prevede trecerea la noile principii de supraveghere bancară Basel III, precum și utilizarea de noi strategii pentru îmbunătățirea transparenței acționarilor băncilor, consolidarea financiară și respectarea programului, aprobat de Fondul Monetar Internațional.

La seminar au participat peste 20 de reprezentanți ai diverselor organizații non-guvernamentale din Germania, Ministerul Federal al Afacerilor Externe, Ministerul Federal al Finanțelor, Ministerul Federal al Economiei și Energiei, precum și ai Băncii Centrale și ai misiunilor diplomatice din Germania. Octavian Armașu și Sergiu Cioclea a avut de asemenea întrevederi de lucru cu reprezentanți ai Guvernului Federal și ai instituțiilor financiare din Germania.

0

239

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org