Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.01.2022
USD
18.05
EUR
20.47
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Care dintre băncile din Republica Moldova au convenit să ofere împrumuturi ipotecare în cadrul programului "Prima Casă"?

Miercuri, 21 martie, Ministerul Finanțelor a lansat oficial programul de stat "Prima casă". La această etapă, doar trei bănci din cele 11 licențiate în Republica Moldova au fost de acord să înceapă emiterea creditelor ipotecare în cadrul acestui program: Moldindconbank, Victoriabank și Moldova Agroindbank. După cum a relatat ministrul finanțelor, Octavian Armașu, primele credite în cadrul programului „Prima casă“ băncile desemnate vor fi în măsură le furnizeze deja de luni, 26 martie.

Astfel, cei care doresc să profite de ofertă pot solicita un împrumut ipotecar "Prima Casă" în oricare dintre băncile menționate mai sus. Calculatoarele pentru aceste credite ipotecare sunt disponibile pe site-urile oficiale ale fiecărei bănci.

În același timp, Octavian Armasu a menționat, că încă două bănci din Republica Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a participa la program. Cu informații mai detaliate cu privire la aceast subiect Ministerul Finanțelor va reveni mai târziu.

La conferința, organizată de Ministerul Finanțelor cu ocazia lansării programului de stat „Prima casa“, a fost prezentat și site-ului oficial al programului www.primacasa.gov.md, unde toate persoanele interesate vor putea găsi informații detaliate, atât financiare, cât și de ordin juridic privind achiziționarea de locuințe.

Prin programul "Prima Casă", statul intenționează să ofere sprijin direct celor care doresc să-și cumpere propriile locuințe. Punerea în aplicare a programului este garantată de către stat, iar acest produs este disponibil pentru tinerii care nu se pot baza pe alte opțiuni de creditare imobiliară. Programul funcționează pe întreg teritoriul Republicii Moldova și poată un caracter social.

603
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe