Care dintre băncile din Republica Moldova au convenit să ofere împrumuturi ipotecare în cadrul programului "Prima Casă"?


Miercuri, 21 martie, Ministerul Finanțelor a lansat oficial programul de stat "Prima casă". La această etapă, doar trei bănci din cele 11 licențiate în Republica Moldova au fost de acord să înceapă emiterea creditelor ipotecare în cadrul acestui program: Moldindconbank, Victoriabank și Moldova Agroindbank. După cum a relatat ministrul finanțelor, Octavian Armașu, primele credite în cadrul programului „Prima casă“ băncile desemnate vor fi în măsură le furnizeze deja de luni, 26 martie.

Astfel, cei care doresc să profite de ofertă pot solicita un împrumut ipotecar "Prima Casă" în oricare dintre băncile menționate mai sus. Calculatoarele pentru aceste credite ipotecare sunt disponibile pe site-urile oficiale ale fiecărei bănci.

În același timp, Octavian Armasu a menționat, că încă două bănci din Republica Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a participa la program. Cu informații mai detaliate cu privire la aceast subiect Ministerul Finanțelor va reveni mai târziu.

La conferința, organizată de Ministerul Finanțelor cu ocazia lansării programului de stat „Prima casa“, a fost prezentat și site-ului oficial al programului www.primacasa.gov.md, unde toate persoanele interesate vor putea găsi informații detaliate, atât financiare, cât și de ordin juridic privind achiziționarea de locuințe.

Prin programul "Prima Casă", statul intenționează să ofere sprijin direct celor care doresc să-și cumpere propriile locuințe. Punerea în aplicare a programului este garantată de către stat, iar acest produs este disponibil pentru tinerii care nu se pot baza pe alte opțiuni de creditare imobiliară. Programul funcționează pe întreg teritoriul Republicii Moldova și poată un caracter social.

0

193

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org