Care dintre băncile comerciale dețin poziția de lider în acordarea creditelor pentru populație?


Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, la finele lunii octombrie a anului curent, suma totală a creditelor acordate populației de către băncile comerciale din Moldova a constituit 35 miliarde 929.3 milioane de lei. În comparație cu luna precedentă, această rată s-a redus cu 407.2 milioane de lei, reprezentând aproximativ 1,1%.

Din rezultatele prezentate de Banca Națională, rezultă că lider în acordarea creditelor este banca comercială "Moldova-Agroindbank". Suma eliberată de această instituție sub formă de credite până la sfârșitul lunii octombrie a anului 2016 a ajuns la 10 miliarde de 944,8 milioane de lei. Aceasta reprezintă 30,5% din suma creditară general, înregistrată de sistemul bancar al Republicii Moldova.

Pe poziția a doua a ratingului pe volumul de creditare în aceeași perioadă, s-a definit BC "Moldindcombank" cu indicii de 8.42 de miliarde de lei. Iar pe a treia treaptă s-a dovedit a fi "Victoriabank", suma creditelor acordate spre sfârșitul lunii octombrie 2016 ajungând la 5.18 miliarde de lei.

Reieșind din datele Băncii Naționale a Moldovei, în continuare, băncile se poziționează după cum urmează: Mobiasbanca Groupe Societe Generale (3.97 miliarde de lei), ProCredit Bank (2.23 miliarde de lei), Eximbank – Gruppo Veneto Banca (2.1 miliarde de lei), FinComBank (1.1 miliard de lei), Energbank (874.3 de milioane de lei) și Comerțbank (450.8 de milioane de lei). Pe ultimele două poziții s-au atașat băncile comerciale BCR Chisinau cu indicatorii 438.4 milioane de lei și EuroCreditBank, care a eliberat în luna octombrie credite în valoare de 207.9 de milioane de lei.

0

142

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org