Care dintre băncile din Republica Moldova câștigă mai mult din comisioane și diferite taxe incasate de la clienți?


În Republica Moldova sectorul bancar este una din zonele cele mai profitabile ale economiei. Acest lucru este confirmat și de către reprezentanții acestui sector. Trebuie de remarcat faptul, că una din cele mai mari cote ale profitului băncilor comerciale o reprezintă veniturile din comisioanele și taxele, care sunt percepute de la clienții instituțiilor bancare pentru diverse servicii și operațiuni.

Conform datelor statistice publicate de Banca Națională a Moldovei, în luna iunie 2017, profitul cumulativ din comisioane și alte taxe ale băncilor comerciale licențiate din Republica Moldova a depășit 726 milioane de lei. Pe prima poziție a clasamentului s-a plasat Banca Comercială «Moldova-Agroindbank» - profitul de la plata taxelor din partea clienților a constituit circa 200 de milioane de lei.

Pe locul doi se situează banca comercială «Moldindconbank» cu indicele de 166 de milioane de lei, urmat de ”Victoriabank”, a cărui profit la această categorie se ridică la mai puțin de 150 de milioane de lei.

Cele mai scăzute cifre ale veniturilor din plata comisioanelor și a altor taxe pentru serviciile furnizate au fost înregistrate de băncile comerciale «EuroCreditBank», «BCR Chișinău» și ”Comerțbank” - mai puțin de 10 milioane de lei.

Mai jos este prezentat rating-ul performanțelor băncilor comerciale la capitolul profiturilor obținute din plățile de comision de la clienți pentru furnizarea diverselor servicii și efectuarea operațiunilor bancare.

0

147

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org