CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.08.2019
USD
17.71
EUR
19.63
RUB100
0.265
Bitcoin
10431$
Etherium
193.19$

Camerele de supraveghere a traficului rutier vor fi date în gestionarea investitorilor privați

În această săptămână, Guvernul Republicii Moldova a decis transferarea sistemului de monitorizare automatizată a traficului rutier în gestionarea investitorilor privați. Termenul inițial este de 25 de ani.

Conform termenilor documentului de proiect, 50% din amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație înregistrate de camerele de supraveghere din întreaga țară vor fi transferate în favoarea investitorului. Alegerea unui investitor pentru parteneriatul public-privat se va face în funcție de rezultatele unui concurs guvernamental special organizat.

În cadrul proiectului, investitorul va trebui să asigure dezvoltarea și funcționarea sistemului automatizat de supraveghere video pentru suprafața rutieră pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Câștigătorul concursului (investitorul privat) va fi obligat să înceapă lucrul nu mai târziu de șase luni de la data semnării contractului. Pentru a efectua toate activitățile necesare pentru a asigura funcționarea eficientă a sistemului, se acordă o perioadă de șase ani.

În plus, după cum se menționează în nota explicativă a deciziei Guvernului Republicii Moldova, investitorul va trebui să investească aproximativ 21 milioane de euro în dezvoltarea sistemului, în timp ce investițiile efectuate vor fi plătite de compania parteneră timp de 25 de ani. Astfel de calcule au devenit baza pentru desemnarea duratei acestui parteneriat public-privat.

Astfel, companiei care va deservi sistemul de supraveghere video pentru traficul rutier îi vor fi transferate 50% din suma amenzilor plătite de proprietarii de mașini pentru încălcările regulilor circulației rutiere, înregistrate de camerele de supraveghere video pe drumurile naționale.

 În special, dezvoltarea acestui sistem implică instalarea de camere video pe drumurile principale, precum și în spațiile publice, care, în timp real, vor asigura colectarea de informații despre infracțiuni, emiterea de amenzi și monitorizarea situației pe șosele. 

129
100
Tema zilei
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională introduce în circulație o nouă monedă jubiliară cu o valoare nominală de 10 lei
Începând cu 16 august 2019, Banca Națională a Moldovei a lansat o nouă monedă metalică cu o valoare nominală de 10 lei. Emisiunea monedei aniv...
100
0
Citește mai departe