Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
27.05.2022
USD
19.07
EUR
20.44
RUB100
0.306
Bitcoin
Etherium

Camerele de supraveghere a traficului rutier vor fi date în gestionarea investitorilor privați

În această săptămână, Guvernul Republicii Moldova a decis transferarea sistemului de monitorizare automatizată a traficului rutier în gestionarea investitorilor privați. Termenul inițial este de 25 de ani.

Conform termenilor documentului de proiect, 50% din amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație înregistrate de camerele de supraveghere din întreaga țară vor fi transferate în favoarea investitorului. Alegerea unui investitor pentru parteneriatul public-privat se va face în funcție de rezultatele unui concurs guvernamental special organizat.

În cadrul proiectului, investitorul va trebui să asigure dezvoltarea și funcționarea sistemului automatizat de supraveghere video pentru suprafața rutieră pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Câștigătorul concursului (investitorul privat) va fi obligat să înceapă lucrul nu mai târziu de șase luni de la data semnării contractului. Pentru a efectua toate activitățile necesare pentru a asigura funcționarea eficientă a sistemului, se acordă o perioadă de șase ani.

În plus, după cum se menționează în nota explicativă a deciziei Guvernului Republicii Moldova, investitorul va trebui să investească aproximativ 21 milioane de euro în dezvoltarea sistemului, în timp ce investițiile efectuate vor fi plătite de compania parteneră timp de 25 de ani. Astfel de calcule au devenit baza pentru desemnarea duratei acestui parteneriat public-privat.

Astfel, companiei care va deservi sistemul de supraveghere video pentru traficul rutier îi vor fi transferate 50% din suma amenzilor plătite de proprietarii de mașini pentru încălcările regulilor circulației rutiere, înregistrate de camerele de supraveghere video pe drumurile naționale.

 În special, dezvoltarea acestui sistem implică instalarea de camere video pe drumurile principale, precum și în spațiile publice, care, în timp real, vor asigura colectarea de informații despre infracțiuni, emiterea de amenzi și monitorizarea situației pe șosele. 

1033
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe