Capitalizarea monedei crypto Dogecoin a depășit valoarea de 1,1 miliarde de dolari


Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin. După cum s-a menționat de către portalul CNBC, capitalizarea Dogecoin actualmente a ajuns la peste 1,1 miliarde de dolari.

Analistul de Trading al «Octagon Strategy Hong Kong», Dave Chapman, a explicat creșterea a dogecoin și a altor Cryptovalute separate de Bitcoin, prin ieftinătatea lor relativă comparativ cu același Bitcoins sau Etherum. În același timp, unul dintre creatorii valutei crypto Dogecoin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tendințele și fluctuațiile înregistrate pe piață.

Astfel, potrivit informațiilor publicate pe platforma CoinMarketCap, pe data de 5 ianuarie 2018 capitalizarea dogecoin a ajuns la 1,17 miliarde de dolari, costul unei unități fiind de 0.010360 de dolari. În total, pentru ultima lună, rata acestei valute criptografice a crescut cu mai mult de 400%, ajungând la 0,0107 USD pentru o unitate la sfârșitul lunii decembrie 2017.

Dogecoin este o monedă virtuală creată ca o alternativă la Bitcoin în anul 2013. Logo-ul Dogecoin este cîinele japonez shiba inu. Creatorii monedei crypto oferă mai multe modalități de a achiziționare:

  1. achiziționarea pe platformele online specializate;
  2. câștiguri;
  3. Minerit.

Creșterea rapidă a cursului Dogecoin de către creatorul său Jackson Palmer se explică prin faptul că, de mai mult de doi ani, nu a existat nici o actualizare a software-ului sistemului.

După cum s-a menționat în CoinMarketCap, costul total al criptomonedelor pentru astăzi depășește 750 de miliarde de dolari. Cea mai mare parte a pieței este reprezentată de Bitcoin

– acestuia îi revine mai mult de 40%.

0

201

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org