Kiril Gaburici: infrastructura rutieră, securitatea energetică și parcurile IT - sarcinile prioritare pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova


În ședința operativă cu unitățile de conducere ale Ministerului Economiei și a infrastructurii, Kiril Gaburici a remarcat că sarcinile prioritare ale agenției pentru perioade care urmează sunt indicate dezvoltarea infrastructurii rutiere, IT-parcurilor, precum și asigurarea securității energetice a țării.

Potrivit lui Gaburici, Republica Moldova ar trebui să devină un șantier de construcții, iar rezultatul acestor lucrări vor deveni drumurile accesibile și ușor de utilizat în fiecare regiune a țării noastre. În acest scop, în Moldova este planificat reorganizarea Fondului rutier, fondurile acestuia fiind destinate unei asistențe eficiente în ceea ce ține de reparația și întreținerea drumurilor.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat, de asemenea, o altă sarcină prioritară: atragerea investițiilor în țară prin deschiderea și dezvoltarea parcurilor IT. În timp ce factorii externi de dezvoltare vor include: implementarea cu succes a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană și Acordul cu DCFTA, încheierea unor noi acorduri de liber schimb cu Emiratele Arabe Unite și China.

O atenție deosebită, conform spuselor ministrului Kiril Gaburici, ar trebui acordată diversificării surselor de energie: prin utilizarea surselor regenerabile de energie și prin punerea în funcțiune a conductei de gaz Ungheni-Chișinău.

În plus, pentru dezvoltarea economică stabilă a țării, este necesar să se continue reformele inițiate, să fie îmbunătățită eficiența întreprinderilor de stat și să se dezvolte sfera comunicațiilor.

0

116

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org