Numărul de tranzacții cu utilizarea cardurilor bancare în Moldova a crescut cu 10%


În al doilea trimestru al anului 2018, numărul de tranzacții cu utilizarea cardurilor bancare în Moldova a crescut cu 10%. În preferința proprietarilor rămâne retragerea de numerar și o plata pentru achiziții și servicii în numerar.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în perioada aprilie-iunie a acestui an, peste 11 miliarde de lei au fost retrase de cetățeni prin intermediul ATM-urilor. În același timp, suma totală a fondurilor alocate prin cardurile bancare pentru plata bunurilor și serviciilor a depășit 1,5 miliarde lei. În comparație cu primul trimestru al acestui an, acest indicator a fost mai mare cu 7%.

În același timp, este de remarcat faptul că în străinătate compatrioții noștri preferă să efectueze plăți prin inetrmediul cardurilor bancare. Astfel, în această perioadă, cetățenii moldoveni au încasat fonduri pentru un total de 170 milioane de lei în străinătate, în timp ce bunuri și servicii au fost plătite din carduri bancare în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

Cetățenii străini care au vizitat Republica Moldova în al doilea trimestru al acestui an au încasat peste 940 milioane de lei în bancomate, iar suma plăților pentru bunuri și servicii s-a ridicat la 919 milioane de lei.

Menționăm că în prezent în Moldova sunt în circulație peste 1,8 milioane de carduri bancare, iar 1110 de bancomate funcționează pe teritoriul întregii țări.

0

176

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org