ASITO DIRECT a depus o cerere la CNPF pentru revocarea licenței de asigurare


O cerere din partea societății de asigurare ASITO DIRECT a fost transmisă Comisiei Naționale pentru Piața Financiară cu o cerere de retragere voluntară a licenței de asigurare în segmentul general de asigurări. Decizia relevantă a adunării generale a acționarilor a fost publicată pe site-ul oficial al societății.

Potrivit documentului, decizia de revocare voluntară a licenței a fost luată cu majoritatea de voturi, în timp ce adunarea generală a acționarilor ASITO DIRECT a fost desfășurată cu prezența personală. Concomitent cu depunerea unei cereri către autoritatea de reglementare a pieței, CNPF, acționarii au aprobat noile domenii de activitate și o nouă ediție a Cărții Societății.

Reamintim că, în aprilie 2018, Comisia Națională pentru piața financiară a revocat mandatul administratorului temporar desemnat la societatea de asigurări Asito, care a desfășurat conducerea externă a companiei. Anterior, autoritatea de reglementare a fost forțată să introducă un regim de administrare externă după ce majoritatea liderilor societății de asigurări au fost arestați. Autoritatea de reglementare l-a numit pe Eugen Șlopac, care conducea deja de mult timp societatea de asigurări și avea statut de acționar, în calitate de administrator temporar. În luna august a acestui an, compania și-a schimbat denumirea la ASITO DIRECT, reluând activitățile de asigurare. 

0

90

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org