CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10622$
Etherium
226.11$

Compania Orange Moldova a anunțat achiziționarea companiei de cablu Sun Communications

De acum înainte compania Orange Moldova va fi furnizorul principal al serviciilor convergente.

Pe  data de 29 iulie curent Orange Moldova a anunțat decizia sa de a achiziționa unul din cei mai mari furnizori de cablu din Moldova – Sun Communications.

Compania Sun Communications a fost fondată la sfârșitul anului 1994 și la momentul dat reprezintă unul dintre cei mai mari operatori de cablu din Republica Moldova. Sun Communications oferă o gamă vastă  de servicii analogice, prin cablu, televiziune digitală, precum și VoIP cu acces la internet fix de bandă largă cu viteza de până la 300 Mbit / secundă. Brandul SunTV reunește mai mult de 100 mii de abonați activi din orașele  Chișinău, Bălți și Cahul. Potrivit datelor ANRCETI, companiei îi revin 37,2% din totalul utilizatorilor de televiziune cu plată.

La rândul său, compania Orange Moldova este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Moldova, cu o bază de circa 2 milioane de abonați. În același timp, rețeaua 4G acoperă mai mult de 84% din teritoriul țării.

Totodată detaliile despre condițiile financiare și metodele de tranzacție nu au fost dezvăluite deocamdată de către managerii celor două companii, acestea trebuie să fie aprobate mai întîi de către autoritățile antitrust din Republica Moldova.

Potrivit unuia din top-managerii companiei de telecomunicații, zvonurile cu privire la pregătirea acordului dintre Orange Moldova și Sun Communications au apărut pe piață încă la începutul acestui an. Achiziția activelor Sun Communications va permite astfel companiei Orange Moldova să consolideze activitatea sa pe piața națională a serviciilor media. Pînă in prezent compania a prestat servicii de televiziune cu plată în țările europene precum România, Slovacia și Polonia.

În comunicatul de presă, susținut de Orange, sînt definite planurile ambițioase ale companiei în ceea ce privește atingerea statutul de operator principal convergent în Europa. Printre principalele propuneri ale furnizorului vor fi: prestarea serviciilor de telefonie mobilă și fixă, TV cu plată și acces la internet fix de bandă largă. Pentru atingerea obiectivelor propuse Orange promovează o strategie complexă. Una din părțile cele mai privilegiate a aceste strategii o constituie achiziționarea companiei naționale Sun Communications.

Pe parcursul ultimului deceniu, Orange înregistrează o creștere rapidă la nivel internațional a volumului afacerilor în domeniul liniilor de telefonie fixă. La sfârșitul primului trimestru al acestui an, compania a marcat o bază a utilizatorilor de telefonie fixă, estimată ​​la 43,29 milioane de abonați. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul de clienți a fost evaluat la 42,49 milioane. Această creștere se datorează majorării numărului de clienți, care s-au abonat la serviciul "fibra la domiciliu» (FTTH) – astfel baza abonaților companiei a crescut de la 830 mii până la 2,23 milioane.

De asemenea, în ultimul an compania Orange a înregistrat o creștere evidentă a numărului  utilizatorilor activi ai serviciilor de televiziune cu plată – de la 7,41 milioane la 8,18 milioane de abonați.

282
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe