Companiei «ORHEI VIT» CNPF i-a acordat permisiunea pentru oferta publica de preluare voluntară a acțiunilor sale


Conform deciziei Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), companiei «Orhei Vit» i-a fost oferit dreptul la oferta de preluare voluntară a acțiunilor societății.

În total societatea pe acțiuni «Orhei Vit» are plasate 2,016,069 acțiuni nominative de clasa I, care sunt emise în formă dematerializată. Valoarea nominală a fiecărei acțiuni este de 15 lei, iar capitalul social al societății în prezent se ridică la 30.241 milioane de lei.

După cum s-a raportat de către conducerea companiei «Orhei Vit», autorul ofertei și persoanele care acționează în acord cu el, dețin majoritatea acțiunilor – 82.26% sau 1,658,363 acțiuni din numărul total de valori mobiliare emise de către emitent. Așadar, în posesia autorului ofertei se află circa 37.80%, sau 761,984 de acțiuni, iar în posesia persoanelor care acționează în mod concertat cu el – 44.46%, sau 896,379 acțiuni.

Oferta postării voluntare include 17.74%, sau 357,706 acțiuni, iar valoarea inițială a unei acțiuni este de 17 lei. Oferta este valabilă până la 23 mai 2017 inclusiv. În calitate de intermediar în procesul de achiziționare a acțiunilor este compania „Pro Invest Capital“.

Anterior compania «Sudzucker Moldova» a venit cu o propunere similară privind postarea voluntară a acțiunilor sale. Valoarea nominală a acțiunilor acestei companii constituia 10 lei per o acțiune, însă compania le-a achiziționat la un preț mai mare de 30 lei per o acțiune.

Potrivit experților pieței de valori, o astfel de procedură, ca răscumpărarea voluntară a propriilor acțiuni, indiferent de rezultatul final, oferă emitenților dreptul de a transforma compania dintr-o societate pe acțiuni într-o societate cu răspundere limitată.

0

153

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org